Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Συνεδρίαση με 7 θέματα και 14 επερωτήσεις!

Διπλάσιες σε αριθμό είναι οι επερωτήσεις στις οποίες θα απαντήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – ήτοι ο Χρήστος Μέτιος και οι συν αυτώ- σε σχέση με τα θέματα που θα συζητηθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για την ακρίβεια, η συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2022 περιλαμβάνει επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και 14 επερωτήσεις, που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η κατάσταση αυτή έχει εξήγηση και είναι η λειτουργία των σχετικών επιτροπών στο ευρύτερο πλαίσιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (που ορίζονται φυσικά από τον νόμο), στις οποίες συζητιούνται τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. Ωστόσο, μιας και οι συνεδριάσεις αυτών των Επιτροπών δεν μεταδίδονται, οι πολίτες δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις προτάσεις, τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων ώστε να έχουν διαμορφωμένη άποψη και κρίση.

Επιπλέον, στις Επιτροπές αυτές δεν συμμετέχουν συνολικά οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά οι παρατάξεις εκπροσωπούνται από ορισμένο αριθμό συμβούλων.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτός ο τρόπος λειτουργίας προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και η διοίκηση της ΠΑΜΘ αποφάσισε να κάνει χρήση, άγνωστο γιατί…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 2022.-ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ