Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Η Κίνα έκανε οικονομική εισβολή στην Ελλάδα

Ο Έλληνας ομογενής (με καταγωγή από την Ναυπακτία) είναι ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής στην Ελλάδα και το όνομά αυτού Γιώργος Τσούνης. Ο Γιώργος Τσούνης διαδέχεται τον Τζέφρι Πάιατ (τον οποίο ενδεχομένως να δούμε στην Αλεξανδρούπολη, αύριο Δευτέρα 21/03) καθώς ο διορισμός του επικυρώθηκε στις 11/03.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η επίσημη ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, ωστόσο δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην Αλεξανδρούπολη, εάν αυτό γίνει μέχρι την 2α Απριλίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του Έβρου, μία πολύ σημαντική εκδήλωση που αφορά τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις.

Ο κος Τσούνης, έχει δηλώσει ότι οι σχέσεις “ΗΠΑ – Ελλάδας είναι στο καλύτερο σημείο τους” και αυτή τη συνεργασία θα επιχειρήσει να εμβαθύνει, ενώ εξέφρασε και την μάλλον όχι και τόσο θετική άποψή του για την διείσδυση της Κίνας στην ελληνική αγορά και πραγματικότητα, μιας και η εταιρία Cosco που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά, είναι κινεζική. “Η Κίνα πράγματι έχει πραγματοποιήσει μια οικονομικού τύπου «εισβολή» και ασκεί κακόβουλη επιρροή στην περιοχή μας και αυτό αποτελεί μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου το οποίο θα συνεχιστεί. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ελλάδα επέλεξε ευρωπαίο εταίρο για το 5G έναντι της κινεζικής τεχνολογίας και για το γεγονός οτι έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις του Πεκίνου. Τόνισε μάλιστα πως κατά την περίοδο της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά η κινεζική ήταν η μοναδική προσφορά και οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν εμφανή την «επενδυτική παρουσία» τους και να επιδείξουν «επενδυτική επιθετικότητα»”, είπε συγκεκριμένα ο κος Τσούνης, σύμφωνα με την Huffington Post.