Κηδεύτηκε ο Βύρωνας Καζακίδης στο Σουφλί

Στη γενέτειρα πόλη του, το Σουφλί και τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Βύρωνας Καζακίδης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ο επιχειρηματίας, που όλοι και όλες ήξεραν με το μικρό του όνομα, είχε ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αλεξανδρούπολη και συνδέθηκε με πολλούς ανθρώπους λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αλλά και της κοινωνικής του ζωής.

Ο Βύρωνας ήταν συν-ιδιοκτήτης επιχείρησης πώλησης επίπλων, υφασμάτων και ειδών διακόσμησης, που πολλοί και πολλές Αλεξανδρουπολίτες/ισσες εμπιστεύονταν για την οργάνωση των επαγγελματικών ή των προσωπικών τους χώρων.

Στην κοινωνική του δράση περιλαμβάνεται η δεκαετής ενασχόληση του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, αλλά και η πολυετής προσφορά του στο Ιστορικό Μουσείο. Σημειώνεται ότι αμφότεροι οι πολιτιστικοί φορείς, εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατό του.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του προσβεβλημένος από χρόνια νόσο, ο Βύρωνας (άκληρος ων) τα πέρασε στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης απολαμβάνοντας τη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλην όμως με ελάχιστες επισκέψεις τρίτων καθώς η φιλοξενία του στο ίδρυμα συνέπεσε χρονικά και με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και όλες τις απαγορεύσεις που αυτή είχε προκαλέσει.