Από τι κινδυνεύει η διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη;

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει δώσει “πράσινο φως” για τη διεξαγωγή παρελάσεων στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, πλην όμως στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος περί μη διεξαγωγής της ελέω… των έργων του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με επιστολή που υπογράφει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με αποδέκτες τις εταιρίες ΔΕΔΑ και ΑΒΑΞ κρίνεται απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Λεωφόρου Δημοκρατίας καθώς τα έργα που έγιναν για τους αγωγούς φυσικού αερίου έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι με την παρούσα κατάσταση του οδοστρώματος και ανοικτά ορύγματα η διέλευση των πεζοπόρων τμημάτων της παρέλασης θα δημιουργήσει σύννεφα σκόνης οχληρά για τους/τις παρελαύνοντες/ουσες αλλά και για το κοινό ενώ και η ίδια η διέλευση είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

Αναφέρεται μάλιστα ρητά ότι “με αυτά τα δεδομένα (σ.σ. με την μη αποκατάσταση των ορυγμάτων του οδοστρώματος) δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου”. 

Τούτων δοθέντων, ο δήμαρχος ζητά την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της Λεωφόρου Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση αυτών έως την Τρίτη 23 Μαρτίου.