Κατά μέτωπο επίθεση της Ρωσίας στην Ελλάδα – Τι είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Τη μήνι του Κρεμλίνου έχει προκαλέσει όπως όλα δείχνουν η στάση της Ελλάδας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένη με τις δέσμες κυρώσεων που επιβάλλουν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ όπως είναι γνωστό με απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αποσταλεί και οπλισμός στην Ουκρανία.
Όλα αυτά, φαίνεται ότι ενόχλησαν το Κρεμλίνο και αυτό κατέστη σαφές από την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία επιτέθηκε λεκτικά στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας την ενόχληση της Μόσχας.
“[…] Τώρα η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχει εγγραφεί εντελώς στις τάξεις των συνηγόρων του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ η ρωσοφοβική υστερία που καλλιεργείται από τις Αρχές έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Σε αυτή τη βάση λαμβάνονται βαθύτατα εσφαλμένες, εγκληματικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Στο τέλος, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα και οι οποίοι έχουν ήδη πέσει θύματα αυτής της απάνθρωπης τακτικής.
Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών – να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος – θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση. Η Αθήνα υποστηρίζει ενεργά το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ. Μας αποδίδουν δήθεν «ενεργειακό εκβιασμό», διακηρύσσουν ως στόχο την τάχιστη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι αδιάκοπες προμήθειες του οποίου επί δεκαετίες αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα για τον εθνικό ενεργειακό τομέα. Με τη συλλογική ντιρεκτίβα των Βρυξελλών, ο ελληνικός ουρανός έκλεισε για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Δόθηκε η διαταγή για αναστολή της κάθε συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, για την διακοπή των Κοινών Αφιερωματικών Ετών. Ακούγονται εκκλήσεις για πλήρη παύση κάθε συνεργασίας. Ουσιαστικά, για χάρη των ασαφών και αμφίβολων στόχων, η ηγεσία της Ελλάδας είναι έτοιμη να μηδενίσει την ίδια την κοινή μας ιστορική κληρονομιά, που μόλις χθες η ίδια χαρακτήριζε ως φυσικό της πλεονέκτημα στη συνεργασία με τη Ρωσία.
Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι αιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες”, είπε μεταξύ Ζαχάροβα, χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει αντίλογος από την ελληνική πλευρά.