Η Νέα Δημοκρατία πενθεί τη Μαριέττα Γιαννάκου

Την τελευταία της πνοή άφησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, την Κυριακή 27/02. Η Μαριέττα Γιαννάκου τα τελευταία χρόνια ζούσε με κλονισμένη υγεία, εν τούτοις παρέμενε ιδιαιτέρως ενεργή τόσο πολιτικά, όσο και προσωπικά.

Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν 71 ετών και στην πολιτική της διαδρομή, διετέλεσε Υπουργός Υγείας, Υπουργός Παιδείας, ενώ έχει θητεύσει και ως Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της έχουν εκπέμψει ο πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη από όλα τα κόμματα της Βουλής. Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου έχουν δημοσιοποίησει προς το παρόν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, γράφοντας αντίστοιχα: “Με πολύ μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια της πρώην Υπουργού, Μαριέττας Γιαννάκου.
Μιας γυναίκας που από νεαρή ηλικία ξεχώρισε σε ένα σχεδόν απόλυτα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.
Πάντα διαθέσιμη για συμβουλές αλλά και πάντα με ενδιαφέρον να σε ακούσει, παρά την εμπειρία της (Υπουργός Παιδείας, Υπουργός Υγείας, Ευρωβουλευτής).
Η Μαριέττα στεκόταν με δύναμη και θάρρος απέναντι σε όλες τις ατυχίες που κατά καιρούς της παρουσιάστηκαν.
Η πορεία της είτε στη ζωή, είτε στην πολιτική θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για πολλούς από εμάς, για εμένα σίγουρα.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Ζωή και στους οικείους της” 

και

“Θλίψη! Έφυγε από κοντά μας η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου. Υπήρξε μια από τις πιο δυναμικές ελληνίδες πολιτικούς! Μαχήτρια της φιλελεύθερης παράταξης αλλά και της ζωής! Καλό ταξίδι Μαριέττα!”