28+3 μόνιμοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται στο ΚΥΤ Φυλακίου

Μπορεί το ΚΥΤ Φυλακίου να έχει προκαλέσει εσχάτως πληθώρα αντιδράσεων, λόγω των εργασιών επέκτασης της δομής, που γίνονται εκεί, εν τούτοις, πέρα από “πέτρα του σκανδάλου” για κάποιους, για κάποιους άλλους είναι χώρος εργασίας.

Και, όπως φαίνεται τώρα ο χώρος εργασίας αυτός “μεγαλώνει” υπό την έννοια ότι το δυναμικό του θα αυξηθεί κατά 31 άτομα στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου “στο πλαίσιο της ανάκτησης του ελέγχου λειτουργίας στις δομές της χώρας” θα γίνουν 509 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε δομές της χώρας και από αυτές οι 31 αφορούν το ΚΥΤ Φυλακίου.

Πιο αναλυτικά, με την προκήρυξη 2Κ/2022 μέσω ΑΣΕΠ, ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 473 ατόμων (106 Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 87 ατόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 177 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 103 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), ενώ αναμένεται η προκήρυξη των υπολοίπων 36 θέσεων για πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Ειδικότερα, προκηρύσσονται 237 θέσεις στις νέες δομές των νησιών και στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, 154 θέσεις για τις δομές στην ενδοχώρα, καθώς και 118 θέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με την παρούσα προκήρυξη, δίνεται έμφαση στις νέες υπηρεσίες του Υπουργείου και πιο συγκεκριμένα, στην Τεχνική Υπηρεσία (21 θέσεις) και στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής & Επικοινωνιών (16 θέσεις).