Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: “Θα σας κάψω όλους σας!”

Πικρές αλήθειες εν μέσω θρήνου και οιμωγής είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, έξω από το Εφετείο των Αθηνών, όπου την 14η Φεβρουαρίου επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση των δύο δολοφόνων της 20χρονης φοιτήτρια περί αναγνώρισης ελαφρυντικών.

Η κα Αρμουτίδου, μετά το αίτημα περί αναβολής της συζήτησης που υπέβαλε ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων (και το δικαστήριο το έκανε δεκτό), ξέσπασε και μοιράστηκε με όλους την οργή και την αγανάκτησή της από την όλη κατάσταση.

Κατ’ αρχάς, η κα Αρμουτίδου καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός ότι οι δύο δολοφόνοι της κόρης της ζητούν ελαφρυντικά για να τονίσει ότι οι δύο δράστες δεν δικαιούνται κανενός είδους ελαφρυντικό λόγω του ειδεχθούς του εγκλήματος που διέπραξαν τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

“Μας έχουνε τρελάνει τα μυαλά”, είπε μεταξύ άλλων η κα Αρμουτίδου καταδικάζοντας και το ίδιο το γεγονός της αναβολής της δίκης, δεδομένου ότι η ίδια και ο σύζυγος της ταξίδεψαν από το Διδυμότειχο έως την Αθήνα για να είναι παρόντες, αλλά επιπλέον η συνεχείς παρουσίες σε δίκες επιβαρύνουν σημαντικά την ψυχική τους υγεία.

Η κα Αρμουτίδου επανέλαβε για άλλη μία φορά το πάγιο αίτημα της – το οποίο μοιράζονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ανά την Ελλάδα – για την αυστηροποίηση των ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα όπως αυτό που συνέβη εις βάρος της κόρης της. “Τα ισόβια, να είναι ισόβια” επανέλαβε πολλές φορές η κα Αρμουτίδου, εν μέσω αναφιλητών και ανακαλώντας τα βασανιστήρια που πέρασε η μικρή Ελένη στα χέρια των δύο ανδρών από τη Ρόδο.

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση “Θα σας κάψω!” προκειμένου να δώσει έμφαση στο αίτημα της για την αυστηροποίηση των ποινών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου.