Πλακιωτάκης από Σαμοθράκη – Η Τουρκία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος – πειρατης

Το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία και εξ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης, έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, επισκεπτόμενος τη Σαμοθράκη. Ο Υπουργός κάλεσε την Τουρκία να σέβεται τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου, γιατί αποτελούν τους κανόνες της καλής γειτονίας και σημείωσε μεταξύ άλλων: “ας αντιληφθεί επιτέλους η Τουρκία ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος – πειρατής. Ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου είναι προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας, τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει, προστατεύοντας την ίδια στιγμή αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Παραδόθηκε το πλωτό ασθενοφόρο της Σαμοθράκης 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής βρέθηκε στη Σαμοθράκη προκειμένου να παραστεί στην παράδοση του “πλωτού ασθενοφόρου” στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα εξυπηρετεί στο εξής τις ανάγκες του νησιού.

“Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ενισχύονται σημαντικά, με το σύγχρονο αυτό περιπολικό σκάφος, ενώ παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, αφού το σκάφος διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό”, τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξήρε για μία ακόμη φορά το συνολικό και πολύπλευρο έργο των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που “επιχειρούν με θάρρος, αποφασιστικότητα και τόλμη, με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης”.

Παράλληλα ο Υπουργός ανακοίνωσε την διάθεση κονδυλίων ύψους 8,5 εκ ευρώ για εργασίες ανακατασκευής στο λιμάνι της Καμαριώτισσας (από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027).