Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Στο τέλος Μαΐου το άνοιγμα των προσφορών για την ιδιωτικοποίηση

Δύο ειδήσεις έδωσε κατά την άφιξη του στην Αλεξανδρούπολη και την επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ιδωτικοποίηση του λιμανιού (άλλως “αξιοποίηση”) ο Υπουργός έδωσε ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαδικασιών το τρέχον έτος. “Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του λιμανιού, αναμένεται προς τα τέλη Μαΐου να ανοίξουν οι προσφορές και να έχουμε τελικό ανάδοχο”, είπε συγκεκριμένα και εκτίμησε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

Ήξεις, αφίξεις για τη Λιμενική Ακαδημία 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας, όμως, ο κος Πλακιωτάκης μάλλον επιφυλάχθηκε δεσμεύσεων. Σημειώνεται ότι το αίτημα περί ίδρυσης της Ακαδημίας επανήλθε στο προσκήνιο πρόσφατα από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, όμως ο Υπουργός όπως είπε,  δεν ήρθε στην Αλεξανδρούπολη “για να δώσει πρόσκαιρες υποσχέσεις” και τόνισε ότι “θα δώσω εντολή έτσι ώστε να αναλυθούν οι παράμετροι και όλα τα δεδομένα έτσι ώστε να υπάρξει μία τεκμηριωμένη εισήγηση λαμβάνοντας κυρίως το εθνικό όφελος που μπορεί να υπάρξει από μία σημαντική επένδυση στην ακριτική περιοχή του Έβρου”. 

Κοντολογίς, ο κος Πλακιωτάκης απέφυγε να αναλάβει δέσμευση, αλλά και  να δώσει σαφή απάντηση επί του ζητήματος.