Ηλίας Γκιώνης στο R: “Δεν με τρομάζουν οι μηνύσεις”

Την δήλωση ότι δεν τον τρομάζει καθόλου η μήνυση που έχει δεχτεί από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστο Παπαθεοδώρου, κάνει στο “R” ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης και συμπληρώνει: “είμαι διατεθειμένος, όπως έχω δηλώσει, να παρευρεθώ σε κάθε δικαστήριο είτε αυτό προκύψει σε Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, είτε αυτό προκύψει στην Κύπρο, είτε αυτό προκύψει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως μία από αυτές είναι και η Δράμα“. 

Ο 24χρονος ακτιβιστής μέσω της δράσης του στα social media ασχολήθηκε εντατικά και με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της γνωστής πια Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζει ότι πίσω από την υπόθεση υπάρχει ένα κύκλωμα ανθρώπων που δρουν σε βάρος ανυποψίαστων νεαρών γυναικών. 

Σε μία σειρά από αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης instagram (σ.σ. τα λεγόμενα stories) ο Ηλίας Γκιώνης ανέφερε και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, δικηγόρο και κάτοικο Δράμας Χρήστο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ακολούθησε άμεσα τη νομική οδό. 

Όπως δήλωσε ο κος Παπαθεοδώρου, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Ηλία Γκιώνη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων” όπως δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά ΜΜΕ. Στην ίδια δήλωση ο κος Παπαθεοδώρου είπε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του και τόνισε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για να προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου και για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, αλλά και για να μιλήσω δημόσια και για ένα φαινόμενο το οποίο νομίζω ότι πλέον λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι το φαινόμενο που επιτρέπει, μέσω της δύναμης που έχουν τα social media, στον κάθε ένα, ο οποίος χωρίς στοιχεία και εντελώς άκριτα μπορεί να εκμεταλλεύεται ανώνυμα εισερχόμενα μηνύματα, ανώνυμα ποστ, τα οποία πιθανόν του έρχονται, και έχοντας χρηστεί αυτόκλητος σωτήρας ή υπερασπιστής άλλου είδους ανθρώπινων δικαιωμάτων, να συκοφαντεί με λάσπη, με ψέματα και με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους οποίους αναφέρθηκε, οποιοδήποτε πρόσωπο, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει προηγούμενως και το μπακ απ αυτού του προσώπου και τη διαδρομή του και την ιστορία του”.

Μιλώντας στο “R” ο Ηλίας Γκιώνης υποστήριξε ότι “καμία σκοπιμότητα δεν υπάρχει ούτε πολιτική, ούτε προσωπική γιατί αυτό που κάνω είναι ότι είμαι ένας ενεργός πολίτης που παλεύω απέναντι στην αδικία μέχρι σήμερα. Δεν έχω κάτι να χάσω, ούτε να κερδίσω. Το μόνο που έχω να κερδίσω είναι η δικαίωση των θυμάτων και της Γεωργία συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η προσωπική δικαίωση ότι εγώ το χρέος μου σαν ενεργός πολίτης το κάνω και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη και να βγει η αλήθεια”

Ο Ηλίας Γκιώνης έχει αποστείλει το υλικό που έχει συγκεντρώσει στις αστυνομικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου (σ.σ. σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το κύκλωμα απλώνεται και στην Κύπρο), ενώ ήδη έχει μπει στη δεύτερη φάση της έρευνας του για την οποία μάλιστα ζητά από τον κόσμο στοιχεία. Ζητώ από τον κόσμο με όποιο μέσο διαθέτει να μου διοχετεύσει ό,τι στοιχεία έχει, έτσι ώστε να μπορέσω να κάνω μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα για να βγάλουμε πια πιο εμπεριστατωμένα στοιχεία εκεί για την περιοχή, λέει χαρακτηριστικά.