Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο του Φυλακίου

Περίπου 1000 άτομα – σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς- συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το πρωί της Κυριακής 16/01 στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, με αντικείμενο την επέκταση του υπάρχοντος  Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Η θρυαλλίδα της διαμαρτυρίας που άναψε και πάλι όταν κάτοικοι του οικισμού αντιλήφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ότι η εργολαβία για την επέκταση των δομών του ΚΥΥ άρχισε να υλοποιείται με τη μεταφορά των μηχανημάτων βαρέως τύπου στο σημείο. Αρχικά, είχε γίνει μία μικρότερης κλίμακας διαμαρτυρία με μπροστάρη τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη, και την Κυριακή οργανώθηκε μεγάλο συλλαλητήριο.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εκτέλεση των έργων, αλλά και στην εν γένει επέκταση του ΚΥΤ (είτε αυτή αφορά τις υποδομές, είτε τη χωρητικότητα), ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το εγγύς μέλλον.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζει ο Δήμος Ορεστιάδας

Από τη συγκέντρωση της Κυριακής απουσίασε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί σε ώρα που ελάμβανε χώρα η επαναληπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Παρά ταύτα – και σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κος Μαυρίδης- ο Δήμος ετοιμάζει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να παύσουν έστω και προσωρινά οι εργασίες της επέκτασης των υποδομών του ΚΥΤ Φυλακίου.