Σε θέσεις μάχης οι κάτοικοι του Φυλακίου – Εμπόδισαν την εκφόρτωση σκαπτικού μηχανήματος στο ΚΥΤ

Στις επάλξεις βρίσκονται για άλλη μία φορά οι κάτοικοι του χωριού Φυλάκιο στην Ορεστιάδα, με μπροστάρη τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη, ο οποίος μιλώντας στο ράδιο Έβρος και τον Νίκο Πατούνα, ανακοίνωσε ότι απετράπη η εκφόρτωση σκαπτικού μηχανήματος στον χώρο.

Προφανώς επρόκειτο για σκαπτικό μηχάνημα που θα εργαζόταν για την επέκταση της δομής (που όμως σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν θα σημάνει και αύξηση χωρητικότητας), ωστόσο οι κάτοικοι όρθωσαν το ανάστημά τους και εξέφρασαν για άλλη μία φορά την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων, ο κος Τυρμπάκης υπογράμμισε την αναντιστοιχία των λόγων των Υπουργών Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ επανέλαβε τον περυσινό και περιβόητο διαπληκτισμό του με τον Νότη Μηταράκη στο χώρο του ΚΥΤ.

“Τις 10.000 (άτομα) που μου είχε πει, δεν το ξεχνάω, ακόμα το φοβάμαι” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και δήλωσε ότι οι κάτοικοι δεν θα εγκαταλείψουν τον χώρο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.