Άνθιμος Αλεξανδρούπολης: “Με φωτισμένο μυαλό και ενότητα να συνεχίσουμε στο νέο χρόνο”

Ενωτικό μήνυμα εξέπεμψε από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος προ του καθαγιασμού των υδάτων.

“Εύχομαι σε όλους σας την ευλογία Του Θεού, την Χάρη Του Αγίου Πνεύματος, την προστασία Της Θεοτόκου, προκειμένου με φωτισμένο το μυαλό μας, με καθαρή τη συνείδησή μας και με ενότητα να συνεχίσουμε μέσα στο νέο χρόνο τις ευθύνες μας και τα καθήκοντα μας για το καλό της πατρίδος μας, των οικογενειών μας και των παιδιών μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους”, είπε χαρακτηριστικά.

Πλήθος κόσμου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 

Αν και φορώντας μάσκες, πολλοί ήταν οι Αλεξανδρουπολίτες – ισσες που κατέβηκαν στο λιμάνι της πόλης για  να παρακολουθήσουν την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν τω μεταξύ, φέτος λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη θρησκευτική πομπή και λιτανεία από τη Μητρόπολη προς το λιμάνι, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τον κόσμο από το να παρακολουθήσει την τελετή.

Στη “μάχη του Σταυρού”, τη συνεργεία και του καλού καιρού, συμμετείχαν αρκετοί κολυμβητές όλων των ηλικιών, αλλά ταχύτερος αυτών ανεδείχθη ο Στράτος Βολτέζος που είναι 18 ετών, Αλεξανδρουπολίτης και πρωτοετής φοιτητής.

Φυσικά, έλαβε ως δώρο τον καθιερωμένο χρυσό σταυρό από τον Μητροπολίτη, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά.