Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Στην απόφαση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου φαίνεται πως καταλήγει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις που έλαβε από τους ειδικούς.

Στην απόφαση αυτή οδηγείται για τρεις λόγους και συγκεκριμένα για ψυχολογικούς και παιδαγωγικούς λόγους προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα και για να μην υποστούν μια νέα ταλαιπωρία τα παιδιά, αλλά και επιδημιολογικούς καθώς θεωρείται ότι γίνεται καλύτερη επιτήρηση εντός του σχολείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα υπάρξει αυξημένος αριθμός τεστ στους μαθητές – self test και όχι rapid test – αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των ειδικών τάσσεται υπέρ της αύξησης του αριθμού των self test σε 3 την εβδομάδα αντί για 2 που ίσχυε μέχρι πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ όπως έγραφε το CNN Greece πάνω στο τραπέζι βρίσκονται και προτάσεις για προσαρμογές οι οποίες αφορούν και στο μοντέλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Δεν αποκλείεται έτσι, να μην υπάρξει αλλαγή στο πρωτόκολλο του 50%+1 για να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μολονότι η συζήτηση για αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτή.

Σε σχέση με τα ισχύοντα έως την ανάπαυλα των εορτών και πριν φυσικά από την εμφάνιση της Όμικρον, η συζήτηση που γίνεται θέλει τον διαγνωστικό έλεγχο να επεκτείνεται σε όλους τους μαθητές μιας τάξης. Ακόμη τα τεστ στα οποία υποβάλλονται θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7 ενώ η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.