Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Άραβα Υπουργού Εξωτερικών στην Αλεξανδρούπολη

Επί ματαίω τελικώς αποδείχθηκαν οι πρόβες ορισμένων στα αραβικά, καθώς ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ θα επισκεφτεί μεν την Ελλάδα, αλλά η συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του δεν θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο σχετικά με την επικείμενη συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ωστόσο η διάψευση περί του τόπου συνάντησης ήρθε διά τιτιβίσματος του ίδιου του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, ο οποίος ανακοίνωσε: Θα υποδεχτώ αύριο (4/1) @GreeceMFA τον ΥΠΕΞ τηςΠρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud. Θα συζητήσουμε για τις διμερείς σχέσειςστους τομείς της άμυνας, της οικονομίας & των επενδύσεων, τη συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς & τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο & τον Κόλπο”

Υψηλός ο συμβολισμός της επίσκεψης του Σαουδάραβα 

Ανεξαρτήτως τόπου διεξαγωγής, πάντως, η συνάντηση των δύο Υπουργών ενέχει υψηλό συμβολισμό καθώς συνιστά “διπλωματική σφήνα” στους συσχετισμούς της Μεσογείου και μάλλον ανατρέπει τις προσπάθειες της Τουρκίας περί αποκατάστασης των σχέσεων της με τον αραβικό κόσμο.