Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), επικρατώντας κατά κράτος του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο της εκλογών του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 67,88%, έναντι 32,12% του Γιώργου Παπανδρέου, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά όλες τις μεγάλες περιφέρειες.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ:

H ΕΔΕΚΑΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο 95,37% της ενσωμάτωσης των
ψήφων. Έλαβαν Νίκος Ανδρουλάκης 67,9% (132.706 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι). Η ΕΔΕΚΑΠ συγχαίρει τον καινούργιο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, τόνισε ο νέος πρόεδρος του κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη δήλωσή του μετά την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ», είπε, μιλώντας έξω από την Χαριλάου Τρικούπη, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα ενθουσιώδες πλήθος. «Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα προχωρήσουμε ενωμένοι», τόνισε, με τους ψηφοφόρους του να φωνάζουν το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η παράταξη είναι πιο δυνατή μετά την μεγάλη συμμετοχή, υπογραμμίζοντας  την ανάγκη «να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά» για «ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μόνος νικητής η Δημοκρατική Παράταξη», επισήμανε, με σαφή διάθεση να στείλει μήνυμα ενότητας.

Πρόσθεσε πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Στο σημείο εκείνο συνεχάρη και τους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας, για να προσθέσει ότι στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας συνάντησε «χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, που ήρθαν δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία».

«Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας», είπε και κατέληξε: «Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο, δυνατό. Να ‘στε καλά και καλό μας αγώνα».