Άνθιμος Αλεξανδρούπολης: “Τι ψυχή θα παραδώσεις αν έχεις συντελέσει στον θάνατο κάποιου;”

Ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη προστάσιας από τον κορωνοϊό, έστειλε για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, από τον άμβωνα της Μητρόπολης ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου.

Στο εορταστικό κήρυγμά του, επ’ αφορμής της γιορτής του πολιούχου της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορωνοϊού και κυρίως σε όσα αυτή έχει στερήσει από τους ανθρώπους, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας – και του εμβολιασμού συμπεριλαμβανομένου.

“[…] Κλαίνε οι συγγενείς 18.000 Ελλήνων για τους ανθρώπους που έχασαν και για και γι’ αυτό θεωρώ βλασφημία να καθόμαστε εμείς και να συζητάμε πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα.

Πρέπει να πενθάμε, να υποφέρουμε να βασανιζόμαστε, να ελέγχουμε τον εαυτό μας μην τυχόν αθέλητα κάποιος από μας συνετέλεσε στο να πεθάνει κάποιος. Τι ψυχή θα παραδώσει τότε;

Και επειδή υπήρξε η περσινή εμπειρία, η δύσκολη και κάποιοι είπαν φέτος (σ.σ. ότι τα πράγματα είναι) κάπως καλύτερα είπαμε “ναι, με όλα τα μέτρα, με όλη την ασφάλεια, εμβολιασμένοι οι περισσότεροι κατά το δυνατόν να είμαστε στις εκκλησίες”,είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Φέτος, για την αποφυγή του συνωστισμού ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου λειτούργησαν όλες οι εκκλησίες της πόλης, ώστε να “μοιραστεί” ο κόσμος, ενώ η λιτανεί της εικόνας -δεδομένων και των καιρικών συνθηκών της ημέρας- έγινε σύντομα στην πλατεία έμπροσθεν της Μητρόπολης.

Ωστόσο, ο εορτασμός ήταν και φέτος λαμπρός με τη συμμετοχή εκπροσώπων απασών των των τοπικών αρχών, αλλά και πολλών πιστών.