Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ξεκίνησε η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ακόμη ένα όπλο στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού διαθέτει και χρησιμοποιεί πλέον το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Αυτό, δεν είναι άλλο από τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία ξεκίνησαν να χορηγούνται σε ασθενής, όπως ενημέρωσε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πασχάλης Στειρόπουλος.

“Ένα ακόμη όπλο της επιστήμης είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Χορηγήθηκε σήμερα, στον πρώτο μη νοσηλευόμενο ασθενή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, από τους γιατρούς της Πνευμονολογική Κλινική ΔΠΘ – ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη φαρμακοποιό του νοσοκομείου κ. Έλσα Τομπαΐδου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι, ο εμβολιασμός μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής) συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας”, έγραψε σε ανάρτησή του ο καθηγητής.

Τέλος, το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, είναι ένα από τα δέκα της Ελλάδας, στα οποία χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα.