Δέλτα Έβρου: Ακόμη ένα χρόνο ζωής “κέρδισαν” οι καλύβες

Θετικά μεν, αλλά με σημαντικές επιφυλάξεις είναι τα νέα για το μέλλον των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου. Σε αυτή τη φάση, και σύμφωνα με επαφές που έκανε ο Εβρίτης βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, το καθεστώς των καλυβών παραμένει ως έχει για έναν χρόνο ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο καθεστώς είχε “διάρκεια ζωής” έως τον φετινό Νοέμβρη, με τους καλυβιέρηδες να πιέζουν για οριστική διευθέτηση του ζητήματος και την αποσόβηση του ενδεχομένου της κατεδάφισης.

Παρά ταύτα, η κατάσταση παραμένει μετέωρη, με τον πρόεδρο του Συλλόγου “Αινήσειο Δέλτα” να τονίζει ότι “Αν αποφασιστεί η απομάκρυνση των καλυβών θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα πέσουν πρώτα τα κορμιά μας και μετά οι καλύβες.Φτωχοκαλυβακια είναι με λαμαρίνες, δεν είναι υλικό το θέμα αλλά ουσιαστικό. Προστατεύουμε τα σύνορα μας. Αν απομακρυνθουνε γκριζαρει η περιοχή. Ήδη όταν υπήρξαν οι πρώτες καταδίκες, οι Τούρκοι άρχισαν να διαφημίζουν …βαρκάδες στο Δέλτα του Έβρου!”

Στις ίδιες δηλώσεις του μέσα από τη συχνότητα της Δέλτα Τηλεόρασης, ο κος Παπαδάκης σχολίασε και ότι “δεν ζητάμε χάρη για τίποτα. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη και θα την σχολιάσουμε. Θέλουμε να αναδειχθεί η μοναδική πανίδα και χλωρίδα της περιοχης,να αναπτυχθεί τουριστικά ο υδροβιότοπος αλλά υπάρχουν ζωτικά προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν να πάει σήμερα κανείς στο Δέλτα αφού δεν υπαρχει δρόμος για να προσεγγίσει ένα λεωφορείο…”