ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τις αναμονές χειρουργείων στα νοσοκομεία;

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει πού οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία. Τέλος, ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.