Έβρος: Ξεκίνησαν οι επιτάξεις γιατρών για την ενίσχυση του Νοσοκομείου κατά του COVID-19

Ο ένας μετά τον άλλον ιδιώτες γιατροί από όλο τον Έβρο λαμβάνουν τα φύλλα επίταξής του, προκειμένου να συνδράμουν το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στις μάχες κατά του COVID-19.

Ήδη ορισμένοι εκ των επιταγμένων έχουν δημοσιοποιήσει τα σχετικά φύλλα και η εικόνα τους είναι αυτή:

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ως πρόσθετο μέτρο αντιμετώπισης της επελαύνουσας πανδημίας κορωνοϊού, η οποία από τη στιγμή της εμφάνισής της στη χώρα μας, έχει στερήσει τη ζωή σε πάνω από 17.000 συνανθρώπους μας.

Ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι πληρότητες στις κλινικές COVID και στις ΜΕΘ αγγίζουν ή/και υπερβαίνουν το 100%.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση λέει ψέμματα ότι δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει 

Το μέτρο της επίταξης ιδιωτών γιατρών έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ να εξαπολύει δριμεία κριτική: “Η επίταξη ορισμένων ιδιωτών γιατρών ή η “εθελοντική” τους ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία είναι και δοκιμασμένο και χρεοκοπημένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα όταν πρωτοεφαρμόστηκε, ούτε και τώρα πρόκειται να λύσει. Αντίθετα δημιουργεί πολλά περισσότερα, αφού αφαιρεί γιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ τους εξαναγκάζει να εργαστούν σε συνθήκες που απαιτείται εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών και προσαρμογή στις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος ή κλινικής δευτεροβάθμιου επιπέδου.

Χρησιμοποιεί την επίταξη ως αποπροσανατολιστικό βεγγαλικό, για να κρύψει την άρνησή της να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, για να δημιουργεί ακριβοπληρωμένη πελατεία στα “κοράκια” των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, αξιοποιώντας τα χάλια των δημόσιων μονάδων υγείας, που είναι και δικό της δημιούργημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επάξια διεκδικεί το βραβείο της αναισθησίας και της ψευτιάς από τους προκατόχους της. Για τα δημόσια νοσοκομεία που δήθεν γέμισε με γιατρούς, αλλά αποδεικνύονται άδεια, για τις ΜΕΘ που έφτιαξε, αλλά οι ασθενείς που τις χρειάζονται δεν τις έχουν, για τις κλινικές που ανοίγει, αφού πρώτα κλείσει άλλες, για τους περιφερόμενους γιατρούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη για να μπαλώσουν “τρύπες”, ανοίγοντας πολλές περισσότερες.

Μάλιστα, λέει χοντρά ψέμματα ότι δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.