Σιωπηρή διαμαρτυρία ετοιμάζουν οι επαγγελματίες εστίασης στο Σουφλί
Η Τρίτη 16 Νοεμβρίου έχει σηματοδοτηθεί ως η ημέρα που οι επαγγελματίες ανά την Ελλάδα θα διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα ανάσχεσης του COVID (τα οποία αφορούν τον κλάδο τους) κλείνοντας τα καταστήματά τους. Ο στόχος είναι να μην λειτουργήσει η Εστίαση για 24 ώρες και από τα έως τώρα μηνύματα, φαίνεται ότι η συμμετοχή ανά την Ελλάδα θα είναι πολύ μεγάλη.
Στο Σουφλί του Έβρου, η διαμαρτυρία γίνεται ακόμη εντονότερη καθώς σε αυτήν καλούνται να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι καταστηματάρχες μέσω της ΟΕΒΕΣ, ώστε το μήνυμα να σταλεί ακόμη πιο ηχηρά.

Οι επαγγελματίες καλούνται από την ΟΕΒΕΣ “να κλείσουν τα καταστήματά τους για δύο λεπτά και να παρευρεθούν στην πλατεία (πλατεία 25ης Μαρτίου) του Σουφλίου έτσι ώστε να δείξουμε όλοι μαζί πως πληττόμαστε από τα νέα μέτρα”.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να σχηματιστεί μία ανθρώπινη αλυσίδα επαγγελματιών (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) έτσι ώστε να φανεί ότι όλοι οι επαγγελματίες είναι συνοδοιπόροι “σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία γενικότερα”.
Επιπλέον, οι συγκεντρωμένοι θα κρατήσουν ενός σιγή δύο λεπτών και όσοι επιθυμούν θα επιστρέψουν στα καταστήματά τους. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε 2 λεπτών σιγή και με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούμε για αυτά τα 2 χαμένα χρόνια που έχουμε πληγεί ίσως ανεπανόρθωτα. Μετά το πέρας της δράσης οι επιχειρηματίες είναι στην κρίση τους αν επιθυμούν να συμμετάσχουν ή όχι στο κλείσιμο του καταστήματος τους εκείνη τη μέρα.
“Αυτά τα 2 λεπτά σας θέλουμε όλους εκεί. Να βγάλουμε την πιο δυνατή “φωνή””, είναι το κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης.