Ελλάδα: 24ωρο λουκέτο ετοιμάζει η εστίαση σε όλη τη χώρα στις 16/11

Το λουκέτο αποφάσισαν ως ενδεδειγμένο τρόπο διαμαρτυρίας οι καταστηματάρχες της Εστίασης ανά την Ελλάδα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση εδώ και μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με αυτά, στα καταστήματα Εστίασης μπορούν να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες και μάλιστα με την ευθύνη να ελέγχουν τα σχετικά πιστοποιητικά έγγραφα και τα έγγραφα ταυτοποίησης. Με άλλα λόγια για να πιει κάποιος/α έναν καφέ πρέπει στην είσοδο να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο ή έστω δίπλωμα οδήγησης σε κάποιον/α εκ των υπευθύνων του καταστήματος.

Όπως είναι λογικό, η κατάσταση αυτή -ειδικά όσο ο χειμώνας προχωράει και ο καιρός δεν επιτρέπει καθήμενους/ες σε εξωτερικό χώρο- στερεί σημαντικό αριθμό πελατών από τον κλάδο, ειδικά αν μπει στην εξίσωση και το δεδομένο ότι περίπου το 50% του πληθυσμού παραμένουν ανεμβολίαστοι/ες.

Η απόφαση περί 24ωρου λουκέτου στις 16/11 ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο (συνδικαλιστικά) και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι το εξής:

“Η εστίαση την Τριτη 16/11 απο τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και απο την Κέρκυρα μέχρι την Μυτιλήνη δηλώνει πως δεν αντέχει άλλο .
Αντιδρά με κάθε μέσο και κάθε τρόπο ειρηνικά και με αξιοπρέπεια ,ενώνοντας την διεκδίκηση του κλάδου κάτω απο την κοινή αντζεντα που συμφωνήθηκε και ιεραρχήθηκε στον 2ο Συνέδριο εστίασης στην Τριπολη .
Το διαίρει και βασίλευε ,δεν θα το επιτρέψουμε σε κανέναν
Την Τριτη 16/11 ΟΛΗ η εστίαση ΕΝΩΜΕΝΗ
Θα ανάδειξει το πολιτικό κόστος που της αναλογεί .
Πέρα αυτού έχει παρθεί απόφασή και ταυτόχρονα την ίδια μερα θα οργανωθούν και συμβολικοί αποκλεισμοί με ταυτόχρονη παράδοση των αιτημάτων μας σε όλους τους Βουλευτές ανα την επικράτεια .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ”