Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό σύστημα δεν αναγνωρίζει πιστοποιητικά εμβολιασμού τρίτων χωρών

Με μία δυσάρεστη κατάσταση που δεν αποκλείεται να καταγραφεί και στην Αλεξανδρούπολη ήρθαν αντιμέτωποι το Σαββατοκύριακο έμποροι της Θεσσαλονίκης. Ασκώντας το νέο τους καθήκον που είναι ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης των επίδοξων πελατών τους, διαπίστωσαν ότι όσα ανήκουν σε επίδοξους πελάτες με καταγωγή από τρίτες χώρες, δεν ήταν αναγνωρίσιμα από το ελληνικό app ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό σύστημα “δεν διάβασε” πιστοποιητικά ανθρώπων από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία και ως εκ τούτου, οι άνθρωποι αυτοί δεν κατάφεραν να καλύψουν τις καταναλωτικές τους ανάγκες.

Ωστόσο, η Βουλγαρία ειδικά είναι μία χώρα που στέλνει τουρίστες και στην περιοχή του Έβρου, οπότε ανάλογο πρόβλημα μπορεί να εντοπιστεί και εδώ, οπότε αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης με επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς απ’ ότι έχει ακουστεί, κυκλοφορούν πολλά πλαστά πιστοποιητικά από τις παραπάνω χώρες, όμως σίγουρα δεν είναι όλα. Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας διότι τη δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν πελάτη”