Η Άρτεμις Παπακωστίδου είναι η κυρά του Δέλτα του Έβρου

Μία γυναικεία παρουσία του Δέλτα του Έβρου τίμησε ο Σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα” αποδίδοντας της τιμητικά μία πλακέτα, αλλά ουσιαστικά τον τίτλο της “Κυράς του Δέλτα του Έβρου”.

Ο λόγος για την κυρία Αρτέμιδα Παπακωστίδου, η οποία ζει πλέον στο Δέλτα του Έβρου εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια συντροφεύοντας τον σύζυγό της, ο οποίος ασκεί και επαγγελματική δραστηριότητα ως ψαράς.

Οι δυο τους διαθέτουν καλύβα στο Δέλτα, την οποία διατηρούν και συντηρούν εδώ και 40 χρόνια και φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να ζει κανείς στο συγκεκριμένο σημείο.

“Με την Ελλάδα και το Χριστό στα φυλλοκαρδια της με την αγάπη για την ασκητική ζωή στην καλύβα, με το κυνήγι του έντιμου μεροκάματου από το ψάρεμα, με αντοχές στα επεισόδια που έχει ζήσει στα σύνορα με την Τουρκία, με την φιλόξενη διάθεση σε όποιον κάνει στάση εκεί στο ταπεινό στέκι της”, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πάρης Παπαδάκης, μιλώντας για την κυρα Άρτεμη, που πλέον είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες αυτού του ιδιότυπου συν-οικισμού στην άκρη της Ευρώπης.

H κυρία Παπακωστίδου κατάγεται από το Φυλακτό του Δήμου Σουφλίου, όμως η βάση της είναι τα Λουτρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το “δεύτερο σπίτι” της είναι η καλύβα που διατηρεί μαζί με τον κυρ-Νίκο, τον άντρα της στο Δέλτα του Έβρου στο οποίο εδώ και 40 χρόνια λειτουργεί ως “κυματοθραύστης του Ελληνισμού”, σύμφωνα με τον Σύλλογο.