Θυμώμενοι οι έμποροι με τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας που ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης
Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από το νέο πακέτο μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στα άλλα, ο κος Πλεύρης είπε ότι πλέον οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα, παρά μόνο αν επιδεικνύουν ράπιντ τεστ.
Έξαλλοι οι Κουρμπανιάν και Κασαπίδης 
Ο νέος τρόπος λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων (στα οποία θα πρέπει να γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών ή των τεστ των εισερχομένων) έχει προκαλέσει ήδη τις οργισμένες αντιδράσεις της προέδρου και του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κα Κουρμπανιάν χαρακτηρίζει το μέτρο “ανέφικτο” και υποστηρίζει ότι “δεν ενισχύεται η ρευστότητα της αγοράς με το να αφήνουμε πελάτες εκτός των καταστημάτων μας και να ελέγχουμε τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού”
Επιπλέον ζητά “να σταματήσει πια όλη αυτή η δοκιμασία εις βάρος του λιανεμπορίου”.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κασαπίδης που αναφέρει ότι  “το συναίσθημα που διατρέχει αυτή τη στιγμή το σύνολο των εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων σήμερα, είναι θυμός” και ότι “μας χρησιμοποιούν, ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, καλύπτοντας έτσι τη δίκη τους ανικανότητα, με καταστροφικές συνέπειες όμως, για το σύνολο των καταστημάτων”.
Ο κος Κασαπίδης ζητά την απόσυρση του μέτρου άμεσα και υπογραμμίζει ότι “τα μέτρα που περιμένουμε είναι η στήριξη και η ενίσχυση των επαγγελματιών και όχι η καταρράκωση τους”
Τέλος και ο κος Κασαπίδης εκτιμά ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου είναι στην πραγματικότητα ανέφικτη.