Αλεξανδρούπολη: Μαθητές ενημερώθηκαν για κρούσμα κορωνοϊού μέσω Instagram!

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να σκαρφαλώνει καθημερινά σε δυσθεώρητα ύψη και τα αρνητικά ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο, δεν είναι λίγοι/ες εκείνοι/ες που απορούν για ποιο λόγο η πανδημία έχει “ξεφύγει”.

Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό είναι πολλές και σίγουρα σε πολλά επίπεδα. Αφήνοντας στην άκρη την πολιτική διαχείριση της πανδημίας, η οποία προφανώς χωλαίνει σε πολλά σημεία, σε κοινωνικό επίπεδο συμβαίνουν πράγματα τουλάχιστον απαράδεκτα.

Σε σχολείο της Αλεξανδρούπολης μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν ότι συμμαθήτρια τους βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μέσω του instagram και των μηνυμάτων που τους έστειλε η ίδια! Ναι, όσο ανόητο και αν ακούγεται αυτό, συνέβη πραγματικά!

Ταυτόχρονα βέβαια αυτό μπορεί να σημαίνει και ότι υπήρξε πρόβλημα στην ενημέρωση του σχολείου από τους γονείς της μαθήτριας (είτε δεν έγινε σωστά, είτε δεν έγινε έγκαιρα, είτε δεν έγινε σωστή συνεννόηση).

Φυσικά, οι παραλήπτες και οι παραλήπτριες του μηνύματος ενημέρωσαν τις οικογένειες τους και έπραξαν τα δέοντα.

Ευχή όλων είναι πρωτίστως η μικρή να μην κινδυνεύσει από τον κορωνοϊό και βεβαίως να μην έχει μεταδώσει τον ιό στο σχολικό περιβάλλον.