Πρωτομηνιά με κλειστά τα Περιφερειακά Ιατρεία της ΑΜΘ

Με “πληγωμένη” την πρωτοβάθμια υγεία ξεκινάει ο Νοέμβριος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Δράμας βάζουν προσωρινό λουκέτο, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφερθεί σε Νοσοκομεία.

Η διακοπή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων γίνεται με απόφαση της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι 31/12.

“Ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση οι εργαζόμενοι , οι αγρότες, οι συνταξιούχοι των χωριών καλούνται είτε να μετακινηθούν προς τα επίσης υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας πληρώνοντας αδρά για τη μετακίνηση, είτε να κλείσουν ραντεβού με τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ανοίγουν οι αντίστοιχες πλατφόρμες και αν είναι «τυχεροί» επίσης να πληρώσουν τα σπασμένα της αναγκαστικής μετακίνησης, είτε τέλος να πληρώσουν σε ιδιώτη γιατρό. Από την κατάσταση αυτή επιβαρύνονται και οι φαρμακοποιοί της περιοχής που εξυπηρετούν τους ασθενείς χωρίς εκτέλεση συνταγής”, σχολιάζει σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας το ΚΚΕ, που ζητά την αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι στη μοναδική περίπτωση που υπήρξε υπαναχώρηση από την 4η ΥΠΕ και δεν θα ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι το Περιφερειακό Ιατρείο των Φερών, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και σε 24ωρη βάση.