Αλεξανδρούπολη: “Όχι άλλα πρόστιμα” λένε οι καταστηματάρχες της Εστίασης

Τη μήνι των καταστηματαρχών Εστίασης στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε το πρόσφατο μπαράζ λουκέτων στην πόλη. Εννέα καταστήματα τιμωρήθηκαν με επταήμερο λουκέτο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και αυτό σημαίνει ότι περίπου 100 εργαζόμενοι έχασαν τα μεροκάματα μιας εβδομάδας – πέρα από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες στερήθηκαν τον ανάλογο τζίρο.

Σε μία οργισμένη ανακοίνωση, το Σωματείο Εστίασης σημειώνει ότι “το ΦΕΚ (σ.σ. που αφορά τα μέτρα κατά του COVID-19) δεν μπορεί να τηρηθεί στην περιοχή μας καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν εκτός και αν οι ειδικοί θέλουν  με μπροστάρηδες εμάς να τιμωρήσουν τους ανεμβολίαστους που θέλουν να πιούν τον καφέ του, το ποτό τους ή να γευματίσουν”

Η διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου καλούν την κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει την Αλεξανδρούπολη σαν τη “Μύκονο της Βορείου Ελλάδος”, ενώ ζητούν να μην λαμβάνονται οριζόντια μέτρα.

“Ως πότε θα αντέξουμε Κύριοι; Ως πότε θα κάνουμε υπομονή; Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για όλη αυτή την κατάσταση. Να κάνουν γνωστό στους ειδικούς  τις ιδιαιτερότητες  της περιοχής μας αλλά και ότι η μουσική δεν έβλαψε κανέναν!!!”, αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, με την οποία οι καταστηματάρχες εστίασης διαμαρτύρονται έντονα “για την τραγική νομοθεσία περί Covid για τους εξωτερικούς χώρους καθώς  με τις υπάρχουσες κατασκευές δεν έχουμε κλειστούς εξωτερικούς χώρους αφού περιμετρικά αερίζονται και η δουλεία μας είναι να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο. Ο διαχωρισμός των πολιτών δεν αφορά την εστίαση!!!”