Αλεξανδρούπολη: Απολύθηκαν οι δύο εργαζόμενοι του Δικηγορικού Συλλόγου

Δυσάρεστη (και σίγουρα όχι η αναμενόμενη για τους ίδιους) ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι δύο υπάλληλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης “προσβάλλοντας” την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου περί απόλυσης τους. Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς τους και άρα την αίτηση και αυτό σημαίνει ότι οι δύο υπάλληλοι απολύονται οριστικά και μάλιστα χωρίς αξιώσεις αποζημίωσης.

Το χρονικό

Οι δύο πρώην υπάλληλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης υπηρετούσαν στις θέσεις τους ο μεν Κ.Μ. από το 1988, η δε Κ.Ι. από το 2007 και ήταν οι μοναδικοί υπάλληλοι του Συλλόγου.

Τον Μάιο του 2020 η νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Ρούλα Τσιρτσίδου, διαπίστωσε ότι το ύψος των μισθών τους ήταν παράνομο, τους κάλεσε να δεχθούν μείωση αυτού, αλλά είχαν αρνηθεί αμφότεροι. Παρά ταύτα, από την 1-1-2021 έπαυσε η χορήγηση μετρητών ως συμπλήρωμα μισθού στους δύο εργαζόμενους και κατηγορήθηκαν και για υπεξαίρεση (από την Πρόεδρο). Σημειώνεται ότι η πρόεδρος διαπίστωσε ότι οι δύο εργαζόμενοι πέραν του μισθού που ελάμβαναν μέσω τραπεζικής κατάθεσης εισέπρατταν επιπλέον ποσά σε μηνιαία βάση από τα χρήματα του Συλλόγου.

Για την περικοπή των μισθών τους οι δύο υπάλληλοι είχαν διαμαρτυρηθεί και με εξώδικη κλήση προς τον Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά και με αγωγή ενώπιον του Δικαστηρίου.

Στις 25-6-2021 τους επιδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου περί της απόλυσης τους και αυτήν επιχείρησαν να προσβάλλουν με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει στις 29-6-2021. Η αίτηση συζητήθηκε εν τέλει στις 22-9-2021 και η απόφαση κοινοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου, ούσα απορριπτική.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο υπάλληλοι παύουν να εργάζονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και δεύτερος κύκλος δικαστικών μαχών καθώς οι ισχυρισμοί τους για το πώς ελάμβαναν τα επιπλέον χρήματα (πέραν των όσων έπαιρναν μέσω τράπεζας) δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Η εν λόγω απόφαση είναι αμετάκλητη και ανοίγει μία νέα παράγραφο στο κεφάλαιο που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη ιστορία στους κόλπους του Δικηγορικού Συλλόγου αφ’ης στιγμής έγινε αντιληπτή. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας και της συγκεκριμένης υπόθεσης, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης έχουν έρθει σε σύγκρουση κατά ομάδες και σε ορισμένες περιπτώσεις το ρήγμα υπήρξε εξαιρετικά βαθύ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου όμως, επί των ασφαλιστικών μέτρων, σίγουρα προσθέτει νέα δεδομένα, τα οποία μένει να αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες.