Μίνα Γκάγκα: “Κανένα Κέντρο Υγείας δεν θα κλείσει”

Περιοδεία στα νοσοκομεία της Θράκης με κατάληξη το Διδυμότειχο έκανε τις προηγούμενες ημέρες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία συνδύασε τις επισκέψεις της και με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Διδυμότειχο, από όπου έλκει και την καταγωγή της.

Οι επαφές της κας Γκάγκα στα Νοσοκομεία έγιναν κατά κύριο λόγο την Τετάρτη 27/10 και τα αποτελέσματά τους δεν έγιναν γνωστά με λεπτομέρειες καθώς δεν έγιναν δηλώσεις λόγω του εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ωστόσο, σε μία σύντομη δήλωσή της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε ακροθιγώς στο Σύστημα Υγείας επισημαίνοντας ότι «Κανένα Κέντρο Υγείας δεν θα κλείσει. Όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά. Θα εξακολουθούν να βλέπουν τους ασθενείς να συνταγογραφούν. Όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα θα λειτουργεί κανονικά».

Η δήλωση αυτή, ενδεχομένως να περνούσε στα ψιλά, όμως δεδομένου ότι έγινε μία ημέρα πριν τη διαμαρτυρία των κατοίκων των Φερών για την υποβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου και λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού της 4ης ΥΠΕ για τη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στη ζώνη εμβέλειας της, αποκτά άλλη βαρύτητα.