Αναβρασμός στις Φέρες για την υποβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου
Σε από εξεταστήριο και μάλιστα μίας βάρδιας μετατρέπεται από τη Δευτέρα 01 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Ιατρείο των Φερών καθώς η πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αποσπάται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προκειμένου να στελεχωθεί η υπό σύσταση κλινική COVID-19. Οι μετακινήσεις γίνονται φυσικά με υπογραφή του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παύση λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου Πέπλου.
Σημειωτέον, ότι με τα ισχύοντα δεδομένα, το Περιφερειακό Ιατρείο λειτουργεί σε 24ωρη βάση εξυπηρετώντας σε μηνιαία βάση περίπου 3.000 τακτικά περιστατικά και 400 έκτακτα.
Επιπλέον, καλύπτει μία περιοχή περίπου 10.000 κατοίκων.
“Στα όπλα” οι Φεριώτες και οι Φεριώτισσες 
Η υποβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου, φυσικά δεν βρίσκει σύμφωνους/ες τους/τις κατοίκους της ευρύτερης περιοχής τω Φερών, που διοργανώνουν σήμερα την πρώτη κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Το ραντεβού είναι κλεισμένο στις 11.00 μπροστά στο Ιατρείο, με τη δήλωση ότι “δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να ενεργεί εις βάρος της υγείας της δικής μας και των παιδιών μας !”
Εν τω μεταξύ, από το γραφείο του Αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη, διακινήθηκε “επιστολή διαμαρτυρίας φορέων ΔΕ Φερών”, που έχει ως παραλήπτη τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και καταλήγει ως εξής:
“ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
  • να ανακαλέσετε την απόφασή σας.
  • να μην προχωρήσετε στην υποβάθμιση της περιοχή μας.
  • να συνυπολογίσετε τη γεωγραφική ταυτότητα της περιοχής.
    Σας καθιστούμε υπεύθυνους για κάθε περιστατικό που δεν θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως λόγω των αποφάσεών σας. Σας δηλώνουμε ότι το σύνολο της κοινωνίας μας δεν είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί μοιρολατρικά τις αποφάσεις σας.

    Σας γνωστοποιούμε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να σταθεί με κάθε τρόπο και μέσο απέναντι στην απόφασή σας. Απαιτούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να μην παίζετε με την υγεία των παιδιών μας. Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα άμεσα ξεκινά ο αγώνας μέχρι ν΄ανακαλέσετε την απόφασή σας”