Περιφέρεια ΑΜΘ: Ακατάλληλη για χρήση η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Ακατάλληλη για χρήση – έστω και προσωρινά- είναι η αίθουσα “Γιώργος Παυλίδης” στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή και αυτό σημαίνει ότι δεν δύναται (μεταξύ άλλων) τις διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Την αποκάλυψη έκανε σε σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” γράφοντας ότι: “Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 29/10 πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και μαζί με την πρόσκληση της συνεδρίασης η διοίκηση απέστειλε προς όλους τους/τις Συμβούλους έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης, από το οποίο πληροφορούμαστε ότι δεν είναι δυνατή η διά ζώσης συνεδρίαση του Π.Σ. καθώς η αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» δεν είναι ασφαλής. Το έγγραφο αναφέρει ως προβλήματα την ύπαρξη υγρασίας στον ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό της αίθουσας,  «βλάβη στο ασφαλτόπανο του προθαλάμου, η οποία θα αποκατασταθεί την Άνοιξη!» και βουλωμένες υδρορροές …”

Στην ίδια ανακοίνωση, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση  καθώς “από το έγγραφο αυτό δύο συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν: Πρώτον ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας και της Π.Ε. Ροδόπης δεν είναι ικανοί να εξασφαλίσουν εγκαίρως την ασφάλεια του κτιρίου και των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες, εργάζονται οι υπάλληλοι και εξυπηρετούνται οι πολίτες. Κατ’ επέκταση εύλογα ανακύπτει ερώτημα και για την ασφάλεια συνολικά του κτιρίου και των εργαζομένων σ’ αυτό. Δεν μπορεί το πρόβλημα να περιορίζεται μόνο στην αίθουσα «Γ. Παυλίδης». Αν όμως το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στην αίθουσα τότε γεννάται εύλογα ως δεύτερο συμπέρασμα – ερώτημα: Είναι δικαιολογία αυτή ώστε η διοίκηση του Χρήστου Μέτιου να προσπαθεί να αποφύγει τις δια ζώσης συνεδριάσεις όπου η «γύμνια» της θα είναι ακόμη πιο προφανής;”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.