Αλεξανδρούπολη: Θάφτηκε ο άστεγος που είχε γίνει “μήλον της έριδος”

Θάφτηκε τελικά ο άστεγος ηλικιωμένος που είχε παραμείνει για περίπου έναν μήνα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι έχει συγγενείς εν ζωή.

Ο 73χρονος άνδρας θάφτηκε από γραφείο κηδειών της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα αδαπάνως.

Την είδηση έδωσε μέσα από το προφίλ του στο Facebook ο διοικητής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος που έγραψε: “ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ! Ευχαριστούμε το γραφείο τελετών της πόλης μας που πραγματοποίησε χθες 14/10 την ταφή του άστεγου συμπολίτη μας που κατέληξε στις 12/9 στο χώρο του Α ΚΑΠΗ. Η ευαισθησία που επέδειξε ο ιδιοκτήτης του γραφείου σε συνδυασμό με την επιθυμία μη δημοσιοποίησης της επωνυμίας του γραφείου είναι άξια επαίνων. Τελικά η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός επέφερε τη λύση που έπρεπε να είχε δοθεί από το Δημο οπως προβλεπει κ η νομοθεσια..”

Να θυμίσουμε ότι η παραμονή της σορού του ηλικιωμένου άνδρα επί έναν μήνα στο νεκροτομείο του ΠΓΝΑ, αποτέλεσε μήλο της έριδος μεταξύ του Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκη. Ο μεν Διοικητής κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, ενώ σε απάντησή του ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν είχε ούτε την υποχρέωση, αλλά ούτε και το δικαίωμα να αναλάβει την κηδεία του ηλικιωμένου άνδρα, αφού αυτός έχει συγγενείς εν ζωή, οι οποίοι δεν ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου επί του συγκεκριμένου ζητήματος.