Ταύρη Έβρου: Κάνουν “μεταφόρτωση” παράτυπων μεταναστών μπροστά στους κατοίκους

Μάρτυρας ενός σκηνικού που προκαλεί αλγεινή εντύπωση έγινε ένας κάτοικος του οικισμού Ταύρη του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο, καθώς όπως μαρτυρά στο “R” έγινε μεταφόρτωση παράτυπων μεταναστών από ένα όχημα σε ένα άλλο μπροστά του.

Το σκηνικό έλαβε χώρα σε κατοικημένο σημείο του οικισμού σε μεσημβρινή ώρα και όπως λέει ένα τζιπ μεγάλου κυβισμιού είχε “ραντεβού” μέσα στο χωριό, με οδηγό άλλου οχήματος με ελληνικές πινακίδες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Α.Ο. ήταν περίπου 12.00 το μεσημέρι όταν το τζιπ, που ήταν καλυμμένο από λάσπη, έφτασε μέσα στο χωριό, σε σημείο όπου περίμενε ένα άλλο όχημα με ελληνικές πινακίδες. Σε ελάχιστο χρόνο, από το τζιπ κατέβηκαν πέντε άνδρες νεαρής ηλικίας – προφανώς παράτυποι μετανάστες- οι οποίοι μπήκαν γρήγορα στο άλλο αυτοκίνητο και έφυγαν όλοι μαζί διασχίζοντας τον οικισμό.

Αν και ο Α.Ο. πέρασε κυριολεκτικά από δίπλα τους, δεν φάνηκαν να πτοήθηκαν όπως λέει ο ίδιος, αλλά ούτε έδειξαν απειλητική διάθεση απέναντί του.

Η Ταύρη είναι ένα από τα μικρότερα χωριά του Έβρου και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τις Φέρες. Αν και μικρό, έχει ακόμα κατοίκους, ωστόσο πολλά από τα σπίτια που παραμένουν κλειστά έχουν παραβιαστεί και έχουν αποτελέσει σημεία διανυκτέρευσης για διερχόμενους παράτπυπους μετανάστες ή πρόσφυγες.