Άνθιμος Αλεξανδρούπολης: «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπήρξε άψογος, ενωτικός και δημοκρατικός, δηλ. αγιοπνευματικός»

Την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου κατέθεσε δημόσια ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, μέσα από συνέντευξή του στο ράδιο Ελπίδα 96,1

Κληθείς να μιλήσει σχετικά με τις εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε:

«…Ήταν μια πολύ καλή Ιεραρχία. Συζητήθηκαν σε θεολογική και επιστημονική βάση όλα όσα συνέβησαν και ακούστηκαν από την αρχή της επιδημίας και ταλάνισαν κάπως το πλήρωμα της Εκκλησίας μας στην Ελλάδα. Αποκαλύφθηκε η ορθοδοξία και η ορθοπραξία όλων των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου και κανείς δεν αντέλεξε, εξηγήθηκαν οι παρερμηνείες που λίγο δίχασαν το λαό μας και κανείς δεν διεφώνησε. Μέσα σε πνεύμα ενότητος ανανεώσαμε την ευθύνη μας ως ανάγκη αδήριτη για πληρέστερη και υγιαίστερη κατήχηση του λαού μας ώστε να μην παραπαίει σε πλάνες και φανατισμούς με αποτέλεσμα να χάνει την γαλήνη του και τον προσανατολισμό του, σημάδια της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Αναδείχτηκε η βαρύτητα των λόγων του Χριστού «να μην πατάσσονται οι ποιμένες» και κυρίως όταν αποφαίνονται συνοδικώς, επειδή τότε συμβαίνει ο απαυκταίος «διασκορπισμός των προβάτων» και η ολίσθησή του σε προτεσταντικές νοοτροπίες που απομακρύνουν από την ορθότητα της Παραδόσεως της Εκκλησίας μας…»

Αναφερόμενος ειδικά στον Αρχιεπίσκοπο, τόνισε ότι: «…ο χειρισμός των διαδικασιών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπήρξε άψογος, ενωτικός και δημοκρατικός, δηλ. αγιοπνευματικός…»