Αλεξανδρούπολη: Λυκόσκυλο κατάφερε θανατηφόρο δάγκωμα σε τσιουάουα

Ένα δυσάρεστο περιστατικό κατά το οποίο ένα λυκόσκυλο δάγκωσε μέχρι θανάτου ένα μικρόσωμο σκυλάκι ράτσας τσιουάου, κατάγράφηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, την ημέρα μάλιστα που πραγματοποιούνταν η Γιορτή Φιλοζωίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο της Ακαδημίας με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ηλία Δαστερίδη και τη στήριξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιού.

Τα σκυλιά συνεπλάκησαν αναπάντεχα, ενώ όπως αναφέρουν μάρτυρες, το λυκόσκυλο επιτέθηκε πρώτο και κατάφερε ένα θανατηφόρο δάγκωμα στο θώρακα του τσιουάουα. Η δυσάρεστη διαπίστωση στο συμβάν είναι ότι το λυκόσκυλο ήταν δεσποζόμενο το οποίο είτε το “έσκασε” από τον κηδεμόνα του, είτε απλώς αφέθηκε ελεύθερο καθώς έφερε στο λαιμό του κομμένη αλυσίδα.

Κοινώς υπάρχει άνθρωπος, τον οποίο βαρύνει η επίθεση του σκύλου, ο οποίος όμως παραμένει άφαντος. Το τσιουάουα (το οποίο ήταν δεσποζόμενο) δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο τραύμα του, ενώ το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μεταξύ άλλων, εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν φέρει τσιπ και η εικόνα του μαρτυρά ένα υποσιτισμένο ζώο.

Φυσικά, ο ιδιοκτήτης του αναζητείται καθώς η συμπεριφορά του απέναντι στο ζώο, η οποία εν πολλοίς ευθύνεται και για την επιθετικότητά του, επισύρει κυρώσεις.

*Στη φωτογραφία εικονίζεται το λυκόσκυλο που έκανε την επίθεση στο μικρόσωμο τσιουάουα – Η φωτό ελήφθη μετά τον εντοπισμό του ζώου από φιλόζωη γυναίκα, η οποία θεώρησε ότι το είχε σκάσει από τον ιδιοκτήτη του και τον αναζητούσε μέσω Facebook.