Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του Τζέφρι Πάιατ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ φαίνεται ότι ετοιμάζει τις βαλίτσες της αποχώρησης του από την Ελλάδα, αφού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Όπως όλα δείχνουν, ο Αμερικανός διπλωμάτης περνάει τις τελευταίες του μέρες στην Ελλάδα, με την οποία όμως συνέδεσε το όνομά του διά βίου. Ειδικότερα δε με τη βόρεια Ελλάδα και ακόμα πιο ειδικά με την Αλεξανδρούπολη αφού λογίζεται ως ένας από τους “αρχιτέκτονες” της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας που αποτυπώνεται στη μίνι βάση που έχει δημιουργηθεί πλέον στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα ο Τζέφρι Πάιατ φέρεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμου Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενεργοποιώντας σημαντικά το αμερικανικό ενδιαφέρον για την υπόθεση και κατ’ επέκταση και τους σχετικούς επενδυτικούς ομίλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τις ΗΠΑ, για διάδοχος του Τζέφρι Πάιατ προορίζεται ο Έλληνας ομογενής Τζορτ Τσούνης. 

Η υποψηφιότητα του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζορτζ Τσούνη ανακοινώθηκε ως επίσημη πρόταση της διακυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Εφόσον ο Τζορτζ Τσούνης λάβει την έγκριση της Γερουσίας, θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα Τζέφρι Πάιατ.

Η υποψηφιότητα του Τζορτ Τσούνη πρέπει να εγκριθεί κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.