Οι Δημότες της Αλεξανδρούπολης χρωστούν 5,6 εκ ευρώ στη ΔΕΥΑΑ!

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το συνολικό ύψος του ποσού των ανείσπρακτων οφειλών των δημοτών της Αλεξανδρούπολης προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑ).

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης, Μπάμπης Μιχαηλίδης, στις 31/12/2020 οι οφειλές έφταναν στο ποσό των 5.629.883 ευρώ, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα (δηλαδή όταν η νυν δημοτική αρχή είχε αναλάβει τη διοίκηση) οι οφειλές έφταναν στα 5.167.000 €.

Πάντα σύμφωνα με τον κο Μιχαηλίδη η αύξηση των ανείσπρακτων οφειλών, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ κατά τα τελευταία έντεκα χρόνια επαρκής μηχανισμός είσπραξης. Ο μηχανισμός αυτός είναι υπό κατάρτιση, σε συνεργασία μάλιστα και με το Υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΥΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης απειλείται από τις συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων της – τόσο από αυτές που έχουν ήδη γίνει, όσο και από αυτές που έπονται. “Καλύπτουμε στοιχειωδώς τις ανάγκες συντήρησης των δικτύων” σχολίασε ο κος Μιχαηλίδης, που τόνισε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη προσλήψεων ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στην ΔΕΥΑΑ, στην οποία εν τω μεταξύ γίνεται ήδη και χρήση προγραμμάτων απασχόλησης εποχικού προσωπικού (ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργων κα).

Όλα αυτά, ειπώθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και μπορείτε να τον δείτε εδώ: