Μυτιληνός προς Ζαμπούκη: “Καλή διαμονή στο λαγούμι σας!!”

Με βαρείς χαρακτηρισμούς καταφέρετε εναντίον του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” Βαγγέλης Μυτιληνός, στην ανακοίνωση που υπογράφει για να πει ότι η παράταξή του θα απέχει από την ειδική συνεδρίαση του απολογισμού πεπραγμένων.

Η ανακοίνωσή του, μάλιστα, έχει μορφή ανοικτής επιστολής, καθώς αναφέρεται τόσο στους δημοτικούς συμβούλους, όσο και στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σε αυτήν, αναφέρει:

“Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες μου,

Μετά την αλλαγή της ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τον απολογισμό έργου της Δημοτικής Αρχής από δια ζώσης σε τηλεδιάσκεψη αρνούμαστε να παραβρεθούμε, θεωρούμε ότι αυτό είναι εμπαιγμός και σας αποστέλλουμε τα παρακάτω σχόλια που θα κάναμε εάν η συνεδρίαση γινόταν δια ζώσης.

Είναι προτιμότερο τελικά να πέφτεις από τα σύννεφα όταν αντιλαμβάνεσαι τα παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με μερικούς συμβούλους του εις βάρος των δημοτών, από το να κρύβεσαι σε λαγούμια και να ζεις στον δικό σου μικρόκοσμο, πιστεύοντας ότι τα μόνα που έχουν αξία είναι τα like και οι φωτογραφίες για ασήμαντα θέματα, η απαξίωση των δημοτών και εκλεγμένων εκπροσώπων τους, τα φανταστικά σενάρια και οι εκδικητικές σας ενέργειες ‼.

Πραγματικά αξίζει να ασχοληθούμε με το τι έκανε η Δημοτική Αρχή αρχίζοντας από την Περιφέρεια.

Τι έγινε με την Αγροτική οδοποιία;

α. Ακόμη και σήμερα δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα χωράφια των αγροτών. Απολογισμός έργου ΜΗΔΕΝ.

β. Τι έγινε με τον δρόμο της Ιτέας; Μήπως μετά από 10 μήνες ανυπαρξίας πρέπει να απευθυνθούμε στον Δήμο Σουφλίου για την αποπεράτωσή του έργου‼

γ. Πόσο ακόμη θα αποδυναμώνεται τις υπηρεσίες που λειτουργούν στις Φέρες; (παιδικοί σταθμοί – υπαλληλικό προσωπικό κ.λ.π.).

δ. Συνεχίζεται να είστε ΑΠΩΝ από θέματα όπως είναι το κλείσιμο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, της ΕΒΡΟΥ στις ΦΕΡΕΣ και δεν παίρνετε ούτε μια πρωτοβουλία έναρξης αγώνων που πιθανόν θα ανέστειλαν τις αποφάσεις των Τραπεζών και θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής των Φερών.

ε. Τι έγιναν οι εξαγγελίες σας για δημιουργία 4αστέρου ξενοδοχείου στις Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης;
Κλείσατε το ξενοδοχείο των Ιαματικών λουτρών από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.

Για τις αποκαταστάσεις στην Τραϊανούπολη ούτε κουβέντα. Πότε θα απομακρύνεται τα κομμάτια των βράχων; Όταν θα δημιουργήσουν νέο ρήγμα? Πότε θα αποκατασταθούν οι γέφυρες; Μάλλον πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται οι κάτοικοι των Λουτρών να τις χρησιμοποιούν για να περνούν απέναντι;

Στις Φέρες τελικά θα πραγματοποιήσετε την απειλή σας ότι׃ εγώ θα κλείσω το ……………….

Καθαριότητα στην Περιφέρεια; Όλα μόνοι τους οι κάτοικοι των χωριών.

Κοινωνικές υπηρεσίες; Σχεδόν τίποτε.

Σας είχαμε προτείνει στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων σας προσλήψεις ιατρών με συμβάσεις προκειμένου να παρέχει ο Δήμος άριστες υπηρεσίες στους δημότες του και ειδικά στους ηλικιωμένους.

Δεν προχωρήσατε σε καμία πρόσληψη και αντ’ αυτού καταργήσατε τον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ και από έναν πανέμορφο χώρο συνάντησης και με εύκολη πρόσβαση αφού είναι στο κέντρο της πόλης, τον καταντήσατε Αποθήκη ψυχών‼

Καταφέρατε να αφήσετε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας χωρίς χώρο συνάντησης ή προκειμένου να συναντηθούν, να μεταβαίνουν στο Β΄ ΚΑΠΗ διανύοντας όλη την πόλη μέχρι να φθάσουν.

Τελικά εκτός από το να υφαρπάζετε από τις παρατάξεις στελέχη, χωρίς να γνωρίζει ο επικεφαλής, κλέβετε και ιδέες από άλλες παρατάξεις που τις είχαν και στο πρόγραμμα τους.

Ειλικρινά έπεσα από το συννεφάκι μου όταν την Πέμπτη 29/09/2021 σας άκουσα στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού MAXIMOUM να ανακοινώνεται ως ιδέα σας και σχέδιο σας το μεγάλωμα της πλατείας του Φάρου προς το ΠΑΡΚΙΝΓΚ και δημιουργία τούνελ για δρόμο και επιπλέον θέσεις στάθμευσης, ενώ δεν δείξατε κανένα ενδιαφέρον για το υπάρχον ΠΑΡΚΙΝΓΚ.

Το ίδιο κάνατε και για τον χώρο στάθμευσης στον χώρο πίσω από τον επιβατικό σταθμό του τραίνου της Αλεξανδρούπολης. Μια πρόταση της παράταξης μας για ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης την οποία ανακοινώσατε πριν 3-4 μήνες και μετά ………απόλυτη σιωπή.

Αφήσατε τις παραλίες του Δήμου μας χωρίς ναυαγοσώστες, γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη μας‼

Έχετε αφήσει το κτίριο του ΜΑΣΟΥΡΑ να καταστρέφεται από την απραξία και ευτυχώς που ένα τμήμα του το πήρε η Λέσχη Αλεξ/πολιτών και κάποιοι άλλοι σύλλογοι και δίνουν λίγο ζωή στο κτίριο, το υπόλοιπο απόλυτη εγκατάλειψη, σκουριές και σκουπίδια.

Δεν καταφέρατε να τελειώσετε ούτε τον διαγωνισμό για την αγορά των απορριμματοφόρων, εδώ και 1,5 χρόνο μόνο εξαγγελίες ότι σε λίγο θα έχουμε 8 νέα απορριμματοφόρα. Ακόμα τα περιμένουμε ‼

Τα κτίρια των αποθηκών στο χώρο του Τελωνείου, έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής σταματημένο από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας. Καμία παρέμβαση‼

Καθαριότητα και πράσινο στις συνοικίες και τους οικισμούς 2 χρόνια τώρα ΤΙΠΟΤΑ.

Παιδικές χαρές‼ 2 χρόνια το θέμα στάσιμο, ενώ ήταν όλα έτοιμα και μόλις τώρα εξαγγείλατε ότι σε 1 χρόνο θα γίνουν οι παιδικές χαρές. Δηλαδή 3 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Δεν καταφέρατε εδώ και 2,5 σχεδόν χρόνια να ετοιμάσετε τα κιόσκια στον χώρο του ΚΑΜΠΙΝΓΚ. Ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο 280.000 οικονομική ενίσχυση στην ΤΙΕΔΑ για αναπτυξιακά θέματα και δεν αξιοποιήσατε ούτε 1 ευρώ παρά μόνο χρησιμοποιήσατε τα χρήματα αυτά για πληρωμές μισθοδοσίας και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό.

Το θέμα του ΚΤΕΛ δεν φαίνεται να σας απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ‼

Καμία πρόταση και καμία προσπάθεια για άμεση επίλυση του θέματος που ταλανίζει την Αλεξανδρούπολη και έμεινε μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει το ΚΤΕΛ στο κέντρο της.

Ζημιά στον κεντρικό αγωγό της Δ.Ε.Υ.Α. και πανηγυρίσατε που καταφέρατε να τον επισκευάσετε μετά από 8 μήνες με 2.800.000 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ και απ’ ευθείας αναθέσεις των έργων ‼

Το μοναδικό σας έργο στα 2,5 χρόνια η ένταξη του προγράμματος των 12.500.000 που με πολύ κόπο κατάφερε να ένταξή ένας συνεργάτης σας και τον καρατομήσατε ,από τον φόβο μην σας κλέψει την δόξα ‼

Τι έγινε με τα ΚΕΠ της Ν. Χηλής και της Άβαντος, για πόσο καιρό ακόμη θα κοροϊδεύετε τον κόσμο‼ Το ιατρείο θα γίνει στη Ν. Χηλή, που πληρώνετε εδώ και 3 μήνες ενοίκιο χωρίς να έχετε κάνει τίποτε και ταλαιπωρώντας τους κατοίκους στέλνοντας τους στην Μάκρη για συνταγογράφηση;

Οι δημότες δεν σας έδωσαν λευκή επιταγή κ. Ζαμπούκη και βλέπουμε όλοι ότι το έχετε ξεχάσει εντελώς και καβαλήσατε το καλάμι που το χρησιμοποιείται μόνο για φωτογραφήσεις.

Μην ανησυχείτε σε λίγο χρονικό διάστημα οι συμπολίτες μας θα σας κατεβάσουν από το καλάμι και θα σας επαναφέρουν στην σκληρή πραγματικότητα του μικρόκοσμου σας.

Αυτό είναι λοιπόν το έργο σας κ. Γιάννη Ζαμπούκη στα 2,5 χρόνια που ηγείστε της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Απολύτως ΑΡΝΗΤΙΚΟ ‼

Καλή διαμονή στο λαγούμι σας ‼

Με τιμή,

Μυτιληνός Ευάγγελος
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ”