Ιερέας της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης πέθανε από κορωνοϊό

Σήμερα, Δευτέρα 04/10 θα τελεστεί η κηδεία του μακαριστού ιερέα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, π. Γρηγορίου Σιδηρά, που υπηρετούσε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ν. Χιλής και κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η κηδεία του 68χρονου κληρικού θα γίνει στο ναό των κοιμητηρίων στις 16.30. Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης, αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού ιερέως π. Γρηγορίου Σιδηρά, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής, σε ηλικία 68 ετών, ο οποίος κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Γρηγορίου θα τελεσθεί στον Κοιμητηριακό ναό των Αγίων Αποστόλων (Β’ Κοιμητήρια) την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 4.30′ το απόγευμα, τηρουμένων όλων των σχετικών υγειονομικών μέτρων”

Πόσοι ιερείς παραμένουν ανεμβολίαστοι

Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος δήλωσε ότι “δεκαπέντε από τους ογδόντα ιερείς της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης είναι ανεμβολίαστοι” και συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός προχωρεί κανονικά αν και υπήρξε αρχικά ένας δισταγμός, ήταν και ορισμένοι πνευματικοί που επηρέασαν και κακώς τον κόσμο, αλλά “εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε τα ποσοστά ανεμβολίαστων, εκτός από ορισμένους ιερείς που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο”.