Περιφερειακή Σύνθεση: Διεγράφη από την παράταξη η Μαρία Πολυμέρου

Την πρώτη διαγραφή για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο κατέγραψε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ και αυτή προήλθε από την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” προς το πρόσωπο της Περιφερειακής Συμβούλου Θάσου Μαρίας Πολυμέρου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη επειδή “έχει παρέλθει πολύς χρόνος από όταν η Μαρία Πολυμέρου έπαψε να συμμετέχει στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης, στις διαδικασίες λήψης συλλογικών αποφάσεων και στην εν γένει λειτουργία της.

Η πολιτική στάση της Μαρίας Πολυμέρου έχει διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο τον τελευταίο μήνα και είναι τέτοια που δεν συνάδει με αυτήν της Περιφερειακής Σύνθεσης που την ανέδειξε Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου στις εκλογές του 2019.

Συνεπώς, επειδή θεωρούμε ότι η αυτή η στάση  – της αδιαφορίας και της απραξίας- προσβάλλει τους ψηφοφόρους της Θάσου, αποφασίζουμε την διαγραφή της από την παράταξή μας, αναλαμβάνοντας φυσικά και την ευθύνη της απόφασης μας”, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφερειακή Σύνθεση καλεί την Μαρία Πολυμέρου να παραδώσει την έδρα της, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που διέθεσε η ίδια στον τοπικό τύπο, δεν προτίθεται να προβεί σε τέτοιου είδους κίνηση.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί και ότι η Μαρία Πολυμέρου υπέβαλε δήλωση ανεξαρτητοποίησης στο προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία όμως ακολούθησε την δήλωση της διαγραφής της από την παράταξη.