Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Εξηγήσεις για την παρεξήγηση στην εκκλησία της Παναγίας Στρατήγισσας

Ένα ατυχές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 26/09 στον ναό της Παναγίας Στρατήγισσας στην Αλεξανδρούπολη, όταν πιστοί διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Για το περιστατικό, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση, που αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι, υπήρξε μεν προ καιρού συζήτηση με τους ιερείς για το ενδεχόμενο στον συγκεκριμένο Ναό να τελείται μόνιμα η γνωστή και προσφιλής στους χριστιανούς θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται σε όλους τους Ναούς της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης δυό φορές τον χρόνο, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε μαθητικές θείες Λειτουργίες.

Όμως, η προετοιμασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, δεν ολοκληρώθηκε, οπότε το τελετουργικό αποτέλεσμα δεν ήταν λειτουργικά ορθό και γι’ αυτό ο Μητροπολίτης έδωσε εντολή να μην επαναληφθεί. Εξάλλου στην Ιερά Μητρόπολή Αλεξανδρούπολη, ποτέ μέχρι τώρα ούτε υπήρξε ανάγκη αλλά ούτε και τροποποιήθηκε ποτέ η παραδοσιακή μετάδοση των Αχράντων Δώρων στους πιστούς.