Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας από τις αναστολές των εργαζομένων
Σημαντικά λειτουργικά ζητήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά την εφαρμογή του μέτρου περί αναστολής εργασίας όσων υγειονομικών αρνούνται να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με την καταγγελία που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τους ασθενείς που εξετάζονται για πιθανό καρκίνο καθώς επειδή η μοναδική κυτταρολόγος είναι σε αναστολή εργασίας δεν εξετάζονται τα δείγματα βιολογικών υγρών ασθενών με υποψία καρκίνου. Τι θα συμβεί στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο και δεν το ξέρει αφού το δείγμα του παραμένει στα ψυγεία του κυτταρολιγικού εργαστηρίου;”
Επιπλέον, και πάντα σύμφωνα με τον κο Γιαννακό, “στο φαρμακείο που ετοιμάζονται προς έγχυση χημειοθεραπευτικά σχήματα η μία εκ των τριών νοσηλευτριών είναι σε αναστολή εργασίας. Οι δύο νοσηλεύτριες που απομένουν τον άλλον μήνα βγαίνουν σε σύνταξη. Λόγω των αναστολών 44 Νοσηλευτών στο νοσοκομείο δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό να μετακινηθεί στο εν λόγω τμήμα να εκπαιδευτεί. Έχουν έρθει μόνο 4 νοσηλευτές για να καλύψουν τα κενά. Στο τμήμα βραχείας προσερχονται καθημερινά 50 με 60 ασθενείς για χημειοθεραπεία. Ποιός νοιάζεται τι θα γίνουν;”
Σε ό,τι αφορά τα χειρουργεία, “λόγω αναστολών εργασίας νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού λειτουργούν 2 χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα περιστατικά και μία χειρουργική αίθουσα για τακτικά” λέει ο κος Γιαννακός και συμπληρώνει: “ο καθηγητής νευροχειρουργικής επίσης βγήκε σε αναστολή εργασίας. Οι λίστες χειρουργείου για νευροχειρουργικά περιστατικά εκτινάχθηκαν πάνω από τρία χρόνια. Οι λίστες χειρουργείου για ορθοπεδικά πάνω από δύο χρόνια. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!”
Η πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ
Προκείμενου για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επιστροφή όλων των υγειονομικών που είναι σε αναστολή και την άσκηση των καθηκόντων τους με υποβολή σε rapid test δις εβδομαδιαίως, σε συνδυασμό πάντα με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που λαμβάνονται ούτως ή άλλως.