Όχι στην εκλογή Μουφτήδων στη Θράκη, είπαν για άλλη μια φορά οι τέσσερις Μητροπολίτες

Στο στόχαστρο των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης (Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμωνα, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμωνα) μπήκε η Ντόρα Μπακογιάννη, ως προεδρεύουσα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία”, οι τέσσερις Μητροπολίτες κοινοποίησαν πολυσέλιδη επιστολή προς την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζήτησαν να μην επιτραπεί η εκλογή των Μουφτήδων στη Θράκη, επικαλούμενοι πληροφορίες θέλουν την Ντόρα Μπακογιάννη να ετοιμάζει εισήγηση για “τήν ἐκλογή τῶν μουφτήδων μέσω εἰδικοῦ ἐκλεκτορικοῦ σώματος”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Μητροπολίτες καλούν την πολιτεία να βάλει στοπ στη διακίνηση μαύρου χρήματος από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Σύμφωνα πάντα με την Εστία, η κα Μπακογιάννη πληροφορούμενη τις εξελίξεις, ζήτησε ακρόαση από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στον οποίο παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι “τά θρυλούμενα γιά τήν ἐκλογή Μουφτήδων ἀπό εἰδικό σῶμα δέν ἰσχύουν”, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.