Θάνος Πλεύρης: “Όσο απομακρύνεσαι από τα αστικά κέντρα, μειώνεται το ποσοστό εμβολιασμού”

«Έχουμε έρθει εδώ, κλιμάκιο, και με την Αναπληρώτρια Υπουργό, την κ. Γκάγκα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά. Δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα» επεσήμανε σε δηλώσεις του, από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένει χαμηλό.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι πως όσο απομακρύνεσαι από τα μεγάλα αστικά κέντρα παρατηρείται και μικρότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό. Άρα πάμε εκεί, έχουμε δει τα νούμερα κι εκεί είναι ίδια η διαδικασία. Δεν τίθεται καμία παραπάνω κουβέντα, αλλά συνεννόηση πώς θα πείσουμε για περισσότερους εμβολιασμούς και τήρηση μέτρων. Δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση στο τραπέζι».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς υπογράμμισε ότι η Πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. «Για τους υγειονομικούς και όσους φροντίζουν ευάλωτες ομάδες, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία. Δώσαμε την ευκαιρία να εμβολιαστούν με τη πρώτη δόση και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.