Search
Close this search box.
Προβατώνας Έβρου: Ο Manu Bennet αποτίει φόρο τιμής στον Στέφανο Μιλτσακάκη

Ο Προβατώνας του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο, θα ήταν ένας απλός οικισμός της ελληνικής επαρχίας, αν σε αυτόν δεν ήταν θαμμένος ένας από τους μεγάλους σταρ του Χόλλυγουντ και των ταινιών δράσης. Ο λόγος για τον Στέφανο Μιλτσακάκη -τον Φάνη- ο οποίος είχε γεννηθεί στο συγκεκριμένο χωριό και σε παιδική ηλικία είχε φύγει με την οικογένεια του για την Αμερική, όπου και έζησε όλη τη ζωή του μέχρι το θάνατό του.

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης διέγραψε μία λαμπρή καριέρα στο χώρο του κινηματογράφου και είναι γνωστός ανά την υφήλιο, γι’ αυτό και χιλιάδες θαυμαστές του είχαν πενθήσει τον χαμό του, τον Ιανουάριο του 2019 σε ηλικία μόλις 60 ετών.

O Στέφανος Μιλτσακάκης (δεξιά) αντιμέτωπος με τον Ζαν Κλωντ Βαν Ντάμ

Η επίσκεψη του Manu Bennet στον τάφο του 

Εν τω μεταξύ αυτή την περίοδο το Σουφλί (στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει ο Προβατώνας) αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία διεξάγονται τα γυρίσματα της ταινίας “Πέντε 5” που είναι αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και σκηνοθετείται από τον Βασίλη Τσικάρα. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο επίσης διάσημος και χολυγουντιανός ηθοποιός Manu Bennet, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του τάφου του Στέφανου Μιλτσακάκη, ζήτησε να τον επισκεφτεί.

Η επίσκεψη έγινε την Πέμπτη και ο ηθοποιός συνοδεύτηκε από τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιωτη Καλακίκο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μάλιστα ο Νεοζηλανδός ηθοποιός απέτισε φόρο τιμής στον νεκρό συνάδελφο του με τον χορό “Χάκα” των Μαορί.