Αλεξανδρούπολη: Ο κορωνοϊός “κατάπιε” έναν ολόκληρο Σύλλογο

Περισσότερο από 1.5 χρόνο μετράει πλέον η πανδημία του κορωνοϊού και οι συνέπειες της είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των ανθρώπων. Η υγειονομική κρίση έχει άμεσες συνέπειες και στην οικονομία και τα αποτελέσματα πλέον είναι εμφανή.

Στην Αλεξανδρούπολη, ένας ολόκληρος σύλλογος αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον -και ίσως και για πάντα- καθώς η πανδημική κρίση που τον κρατά κλειστό για τόσους μήνες, άδειασε τα ταμεία του και άρα δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.

Ο λόγος για τον Σύλλογο Ritmo de Arte, που είχε ως βασικό αντικείμενο την εκμάθηση χορών latin, αλλά και πολλές άλλες παράπλευρες δραστηριότητες (τμήματα ζωγραφικής, διοργάνωση εκδηλώσεων και πάρτι κ.α.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος Ritmo de Arte αναστέλλει την λειτουργία του λόγω των συνθηκών.
Ήδη το ΔΣ προχώρησε στην λύση του συμβολαίου με τον ιδιοκτήτη του χώρου και στην μεταφορά της περιουσίας του συλλόγου σε ασφαλή χώρο.
Σας ευχαριστούμε όλους για την συμπαράσταση σας όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που ζήσαμε μαζί.
Keep dancing with passion”

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν είναι ο μοναδικός που έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, ελέω υγειονομικής κρίσης. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι στην Αλεξανδρούπολη και την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για οικονομική βοήθεια, ούτε και για συνέχιση της λειτουργίας τους έστω και με αυστηρές προϋποθέσεις καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτούς στα σχετικά ΦΕΚ.