Σε αναστολή εργασίας ο Νευροχειρουργός του ΠΓΝΑ Θεοδόσης Μπιρμπίλης

“Στον πάγκο” κάθεται εδώ και μία εβδομάδα ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Θεοδόσης Μπιρμπίλης καθόσον δεν δέχθηκε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής μάλιστα, κάνει σαφή τη στάση του απέναντι στον εμβολιασμό και μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, στο οποίο μεταξύ άλλων έγραψε: “….ἀντιτασσομένων δὲ αὐτῶν καὶ βλασφημούντων ἐκτιναξάμενος τὰ ἱμάτια εἶπεν πρὸς αὐτούς· “Τὸ αἷμα ὑμῶν ἐπὶ τὴν κεφαλὴν ὑμῶν· καθαρὸς ἐγώ· ἀπὸ τοῦ νῦν εἰς τὰ ἔθνη πορεύσομαι ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 18:6”, που σημαίνει: “Επειδή όμως εκείνοι αντετάσσοντο στο έργον του και εξεστόμιζαν ύβρεις και βλασφημίας εναντίον αυτού και του Χριστού, ετίναξε τα ενδύματά του και είπε προς αυτούς· “η ευθύνη δια την απιστίαν σας ας πέση επάνω εις τα κεφάλια σας· εγώ είμαι ανεύθυνος. Από τώρα δε και στο εξής θα υπάγω να κηρύξω στους εθνικούς της Κορίνθου” 

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Ο κος Μπιρμπίλης εθεωρείτο -και εξακολουθεί να θεωρείται- ένα από τα πιο “καλά χέρια” του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Το γεγονός ότι πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό -έστω και προσωρινά, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ- προφανώς έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία και ως εκ τούτου, η Διοίκηση του Ιδρύματος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση του ΠΓΝΑ Θα ήθελε να εκφράσει την λύπη της για την αναστολή άσκησης του παρεχόμενου στο ΠΓΝΑ κλινικού έργου λόγω μη εμβολιασμού του καθηγητή Νευροχειρουργικής ΔΠΘ και διευθυντή πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΑ, Θεοδόσιου Μπιρμπίλη, όποιος με τις υψηλές επιπέδου γνώσεις και την εμπειρία του προσέφερε τα μέγιστα στο ΠΓΝΑ.

Θα θέλαμε όμως να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η λειτουργία της Νευροχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα, με άριστο και άρτια εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση του κ. Κοντογιαννίδη Κοσμά, διευθυντή Νευροχειρουργικής κλάδου Ιατρών ΕΣΥ, του κ. Μαυρίδη Ιωάννη, Επίκουρο Καθηγητή Νευροχειρουργικής ΔΠΘ και του κύριου Αντωνίου Γεωργίου επιμελητή Β’ κλάδου ΕΣΥ.

Οι ασθενείς εξακολουθούν να λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα και την περίθαλψη που είχαν μέχρι σήμερα και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο κος Μπιρμπίλης τίθεται σε αναστολή καθηκόντων μόνο σε ό,τι αφορά την παραγωγή κλινικού έργου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα συνεχίσει να τα ασκεί κανονικά.